fredag 8 mars 2013

Hästar och Hundar

Torsdagen började på Tiarp, Echo skulle få nya skor.
Sen vidare till Mickedala, övertid pga sjukdom. Började med att filma Erica som hopptränade Cassador, jäklar vilken häst, han bara flyger över hindren.
Fick hjälpa Börje i stallet, det blev ingen vila för min ömma kropp.
In med hästarna som hade jäkligt bråttom, bara att ställa sig mot en vägg och låta dom springa fram och tillbaka...försöka lotsa in dom i rätt box...och ganska snart lugnar det sig.
Vi har ett gäng hästar som står i egna hagar och dom hämtade vi in...något lite lugnare att gå med dom, 1 eller 2 i grimskaft.
Torsdagar har vi nybörjargruppen där eleverna är små och lite lite rädda. Vi måste gå jämte några och hålla i hästarna, undrar hur långt man går på en lektion...allt för att tjejerna ska känna sig lugna och trygga. Dom va inte så många och det blev en lugn lektion, alla kände att det gick bra vilket jag tycker är jätteviktigt. Dom ska gå därifrån med en bra känsla och längta till nästa torsdag.

Idag har det också varit tungt på jobbet, min kropp börjar säga ifrån att det är för mycket.
Vi skulle ha frukost tillsammans med Erica och Maggan, Börje vill ha äppelpaj med vaniljsås till "dessert" så det bakade jag en igår. När vi sitter flera och fikar blir det mycket snack, många bra diskussioner, vilket innebär att vi sitter ganska länge, vilket innebär att vi får jobba så mycket snabbare, jobbet måste ju göras idag, kan inte vänta till i morgon.
Idag kom hästarna in lugnt och sansat. Först kom det 2 stycken, den ena gick till sin box men den andra sa...jag går ut igen, mina kompisar stannade visst på vägen. Sen kom dom sakta och lugnt, inget spring i stallgången...man tror knappt att det är sant.
Efter jobbet, hem och fixa kaffe och sedan hämta Ylva. Vi skulle träffa Marje och Oden på Östra Stranden, rasta hundarna och oss själva. Det blåste attans men va ändå ganska skönt.
Marje och Oden har börjat en Rallylydnadskurs så det blev mycket rallysnack. När vi fikade visade dom lite vad dom har lärt sig...han är så duktig "lille" gosekillen. Ska åka och titta på dom nästa kursdag.

Oden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar