lördag 18 januari 2014

Träning och Skogsäventyr

I torsdags var vi ett gäng rallybrudar som hade hyrt Halmstad Hundarena och tränade rallylydnad. Vi var många och Anki hade gjort 2 banor, en nybörjar/fortsättning och en avancerad/mästar.
Träningen gick bra, är så nöjd med Nicita. Nu när vi inte har någon press på oss går allt så mycket lättare.

Idag var det åter dags att träna i Arenan. Nu var vi inte så många och även idag gick det bra.
Efter träningen skulle jag och Marje gå en liten runda i skogen. Det är många som rider runt arenan så det måste ju finnas bra vägar. Vi började gå, mötte en tjej med hund så vi frågade henne om det gick att gå i skogen. Ja det går bra, gå bara rakt upp där så vi traskade iväg på fina skogsvägar. Vi gick och så delade vägen på sig...vilket håll ska vi gå. Vi har ju båda ett fantastiskt lokalsinne, eller rättare sagt helt bedrövligt, så vi tyckte att vi skulle ta till vänster. Efter en bit tog vägen slut men där fanns en "väg" där någon form av skogsmaskin kört...den går vi på. Men så tog den slut och det syntes ingen annan stig men marken var ju täckt med snö. Vi var ganska säkra på vilket håll vi skulle men efter en stund fick vi inse att det inte var så lämpligt att fortsätta i skogen. Så vi vände och gick tillbaka och fortsatte åt höger istället.
Efter en stund kom vi fram till en stor asfalterad väg, en riktig väg, och ganska snabbt visste jag var vi va...ganska långt på fel håll. Vi kom ut på vägen som går mellan 25:an och Åled men jag visste att det skulle gå en väg till vänster och då skulle vi komma på rätt håll.
Vi gick och gick så kommer vi till ett nybyggt hus där Jessica bor, kände igen hennes hund. Vi stannade och pratade med henne och fick en vägbeskrivning hur vi enklast skulle ta oss till arenan...vi var nära den då.
Så vår lilla promenad tog drygt 2 timmar...men vad gjorde det...vi fick bra motion och vi hade kul.

Undrar hur det ska gå när vi ska till fjällen och vandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar